Wat betekent vrijheid voor jou?

Heb je ooit stilgestaan bij wat vrijheid echt betekent voor jou?

In Nederland hebben we onder andere de vrijheid om zelf te kiezen op welke politieke partij we stemmen, welk geloof we aanhangen en mogen we vrijuit onze mening uiten. Maar wat geeft jou als persoon vrijheid? Is dat financiële vrijheid? Je eigen studie of baan kiezen? Of misschien wel die vaste baan inruilen voor een eigen bedrijf of als digital nomad de wereld over reizen en werken waar je maar wilt.

Maar wat is echt vrijheid?

Echte vrijheid gaat over jou als persoon. De vrijheid om zelf jouw eigen leven te bepalen en je daarbij niet druk te maken over wat anderen vinden of van jou verwachten. Je mag helemaal jezelf zijn en doen waar jij voor staat. En je blijft daarbij vooral dicht bij jezelf. Je maakt je eigen keuzes en doet wat voor jou goed voelt. Je mag je kwaliteiten en talenten volledig benutten en hebt volledige zeggenschap over je eigen leven. En je voelt je daarbij volkomen op je gemak

Het belangrijkste is dat jij je tijd en je leven zo kunt invullen zoals jij dat wilt.

Waarom is persoonlijke vrijheid belangrijk?

Voel je je persoonlijk vrij, dan ga je uitdagingen aan, ontplooi je je talenten en durf je jezelf te laten zien. En dat geeft je zelfvertrouwen. Vrijheid geeft je vleugels en maakt je tot een blijer en gelukkiger persoon.

Wat kun je doen om meer vrijheid te ervaren?

Toch kan het soms best lastig zijn om 100% te gaan voor wat jij wilt, en is het spannend om helemaal je eigen pad te kiezen en uit je comfortzone te stappen. Misschien zie je beren op de weg of voel je je niet gesteund in de keuzes die je maakt.

Uiteindelijk is jouw geluk je eigen verantwoordelijkheid. Anderen kunnen je helpen bij je ontwikkeling, maar een goed leven voor jezelf opbouwen doe je wel alleen.

Dus alleen jij kunt iets doen om meer vrijheid te ervaren en om je dromen en verlangens te realiseren. Voel je dat er iets moet gebeuren, onderneem dan actie en ga het doen! Stap uit je slachtofferrol en neem je eigenaarschap, want niemand gaat jouw problemen oplossen of jouw dromen voor je realiseren. Laat jouw vrijheid of jouw geluk niet afhangen van anderen, maar neem je verantwoordelijkheid en accepteer daarbij de realiteit. Als jij je blijft verzetten, kom je namelijk niet vooruit.

Echte vrijheid gaat over jou, over jezelf accepteren en liefdevol omarmen wie je bent met al je dromen en verlangens.

Alleen JIJ kunt jezelf gelukkig maken.

ken jij jezelf?

Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? Goed? Of valt daar nog het een en ander te ontdekken? Op deze website krijg je tools om jezelf nog beter te leren kennen zodat je weet 'wie je bent' én uiteindelijk ook 'wat je wilt'.

Wil je direct aan de slag? Bekijk dan ons online kenjezelf programma boordevol met meditaties, oefeningen en tools.

Ga je liever in een groep gezamenlijk aan de slag? Dan is het live kenjezelf programma wellicht een goede optie voor jou. We starten in september.

Of... ga direct aan de slag met deze HELP! online trainingen:

Direct aan de slag

Met deze programma's ga je direct aan de slag met jezelf.

Ontdek jezelf

Leer jezelf nóg beter kennen met de inspirerende opdrachten uit het kenjezelf programma.