Durf te leven: omarm je kwetsbaarheid

Ben je klaar om de kracht van kwetsbaarheid te ontdekken? Lees verder!

Ooit het gevoel gehad dat je jouw ware zelf laat zien als je emoties deelt? Dit heet kwetsbaarheid.

Wat betekent het om kwetsbaar te zijn?

Door je kwetsbaar op te stellen durf jij je emoties te tonen en gevoelens en gedachten te delen. Je deelt wat je denkt, voelt en ervaart.

Waarom is kwetsbaar zijn soms zo eng?

Er is moed voor nodig om je open te stellen voor anderen, je laat immers het stukje van jezelf zien dat aan de buitenkant niet zichtbaar is. Je laat niet alleen de mooie, maar ook minder mooie kanten zien. Je deelt met de ander jouw gevoelens en onzekerheden en laat zien dat je als persoon niet perfect bent.

Vaak denk je dat kwetsbaarheid een teken van zwakte is of dat het je kwetsbaarder maakt voor pijn. Maar juist het omgekeerde is waar.

Wat levert kwetsbaar zijn je op?

Het accepteren van kwetsbaarheid maakt je leven juist rijker en voller.

Kwetsbaarheid zorgt namelijk voor herkenning en geeft een ander ook de mogelijkheid om zich open te stellen. Dit zorgt voor een dieper contact en meer vertrouwen en verbinding. Door je kwetsbaar op te stellen geef je meer ruimte aan je gevoelens en emoties en ben je mooier en zachter naar anderen maar ook vooral naar jezelf.

Maak een afspraak met jezelf

Misschien klinkt kwetsbaarheid beangstigend, maar heb je erover nagedacht wat het leven je biedt als je het aandurft? Het neemt misschien risico's met zich mee, maar het maakt de weg vrij voor liefde, geluk en succes.

Laat de angst voor consequenties je niet beperken. Durf fouten te maken, durf lief te hebben. Door kwetsbaarheid te omarmen, zul je zien hoe je leven zich opent.

ken jij jezelf?

Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? Goed? Of valt daar nog het een en ander te ontdekken? Op deze website krijg je tools om jezelf nog beter te leren kennen zodat je weet 'wie je bent' én uiteindelijk ook 'wat je wilt'.

Wil je direct aan de slag? Bekijk dan ons online kenjezelf programma boordevol met meditaties, oefeningen en tools.

Ga je liever in een groep gezamenlijk aan de slag? Dan is het live kenjezelf programma wellicht een goede optie voor jou. We starten in september.

Of... ga direct aan de slag met deze HELP! online trainingen:

Direct aan de slag

Met deze programma's ga je direct aan de slag met jezelf.

Ontdek jezelf

Leer jezelf nóg beter kennen met de inspirerende opdrachten uit het kenjezelf programma.